Slaapoefentherapie voor volwassenen en kinderen (0-18jr)

Heeft u wel eens slaapproblemen, ligt u uren te draaien, vaak wakker, heeft u moeite met inslapen of doorslapen? Bent u ’s ochtends niet uitgeslapen, vermoeid, heeft u weinig energie?

Iedereen slaapt wel eens slecht. Dit heeft niet direct gevolgen voor de gezondheid. Maar als je langere tijd slecht slaapt neemt de vermoeidheid toe en ervaar je steeds meer beperkingen in je functioneren. Dit kan leiden tot bv. verminderde concentratie, hoofdpijn, verhoogde spierspanning, geïrriteerd zijn en overgewicht. Met een behandeling slaaptherapie krijgt u weer grip op uw slaap en wordt u weer uitgerust wakker!

Slapeloosheid
Steeds meer mensen slapen te weinig in onze 24-uursmaatschappij door (werk) belasting of en levensstijl die de slaap benadeelt. 20 tot 30 procent van de bevolking heeft last van slaapproblemen, variërend van slaaptekort tot ernstige slaapproblemen. Ook onder jongeren wordt slapeloosheid een steeds groter probleem!


Tijdens de slaap treden allerlei veranderingen op in het lichaam. Spieren ontspannen zich en de hersengolven vertragen, net als de hartslag en de ademhaling. De hersenen blokkeren prikkels van buiten, waardoor ons bewustzijn verlaagt en we afgesloten raken van de buitenwereld. Dit hebben we hard nodig om alle indrukken en prikkels die we overdag opdoen te kunnen verwerken. Dit verwerken is dus nodig om weer uitgerust op te staan. Als er weinig geslapen wordt of de kwaliteit van de slaap is niet voldoende spreken we van slapeloosheid (insomnia).


Deze slapeloosheid kan gevolgen hebben voor het functioneren overdag waardoor er klachten kunnen ontstaan, zoals:
- Tegen de dag en de taken opzien
- Kort lontje, opvliegendheid
- Vermoeidheid
- Doemdenken, het glas in halfleeg
- Maag-darmklachten
- Hartkloppingen
- Hoofdpijn
- Verhoogde spierspanning


Op langere termijn kenmerken de gevolgen zich in:
- Verhoogd risico op verkeer- en werkgerelateerde ongevallen
- Verhoogde kans op totstandkoming of handhaving van depressie
- Verminderde werking van het immuunsysteem
- Verhoogde kans op overgewicht en diabetes mellitus
- Verminderde kwaliteit van leven


Oorzaken
Soms worden slaapproblemen veroorzaakt door lichamelijke klachten, zoals pijn. Maar in de meeste gevallen ligt de oorzaak bij spanningen en het niet kunnen loslaten van de indrukken die overdag zijn opgedaan. De nacht is een weerspiegeling van de dag; als je overdag te druk bent geweest of veel hebt meegemaakt, worden deze indrukken ‘s avonds en ‘s nachts verwerkt, wat een onrustige slaap kan betekenen.

Door ‘s nachts onrustig te slapen, is de kans groot dat er overdag vermoeid optreedt en minder goed gefunctioneerd kan worden. Dit kan dan weer slapeloosheid veroorzaken. Zo ontstaat een vicieuze cirkel.

Behandeling volwassenen
Als u hinder gaat ondervinden door het slechte slapen, kunt u in de praktijk terecht voor slaaptherapie. Bij de BOOG Fysiotherapie zal Psychosomatisch oefentherapeut Lynnet kolkman de behandelingen geven, zij is aangesloten bij de Slaapoefentherapie.nl.

De behandeling zal individueel plaats vinden. Tijdens de intake wordt uw slaap geanalyseerd en wordt bekeken wat de oorzaak is van de slaapproblemen. Dit kan zeer divers zijn, zoals pijnklachten, piekeren, geen ontspanning kunnen vinden, hyperventilatie, de dag of bepaalde zaken ‘niet los kunnen laten’. De behandeling richt zich op het doorbreken van de vicieuze cirkel door zowel de oorzakelijke als de instandhoudende factoren aan te pakken


Behandeling kinderen
Ook kinderen van alle leeftijden (0-18 jaar) met slaapproblemen zijn welkom in de praktijk. 
Voor meer informatie zie hieronder de link naar een pdf document.

 

 

Vergoeding
Slaapoefentherapie wordt gegeven door een ervaren oefentherapeuten Cesar. Deze behandelingen worden voor volwassenen (>18 jaar) vergoed vanuit uw aanvullende verzekering onder ‘oefentherapie Cesar/ fysiotherapie’. In de praktijk kunt u zowel met als zonder verwijzing terecht.


Start cursus slaapproblemen
Bij bij voldoende aanmeldingen start er een nieuwe cursus.
De cursus bestaat uit een individuele intake en 6 groepsbijeenkomsten. Er start een cursus bij voldoende aanmeldingen.
Kosten zijn €150,- inclusief cursusmap en intake (Intake kan ook apart gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar, dan zijn de totale kosten €130,-)" 

Tot slot
Omdat slapeloosheid vaak veroorzaakt wordt door (onbewuste) spanning, bent u bij een oefentherapeut met ervaring met psychosomatische klachten aan het juiste adres! De resultaten zijn erg goed.


Kijk voor meer informatie op www.slaapoefentherapie.nl, neem contact op met lynnet 0571-274733 of mail naar lynnet@deboogfysiotherapie.nl

 

Slaapslimlogo.jpg
slaapoefentherapie.png

back top

LOCATIES

Duistervoordseweg 13
7391 CA Twello
Tel: 0571 - 27 47 33

 

 

 


OCHTEND FITNESS

SV Twello
Zuiderlaan 5
7391 TZ Twello


OCHTEND en AVOND PILATES

Gebouw Irene
Dorpsstraat 10
7391 DD Twello