Cranio-faciaal

Cranio-Faciaal therapeut is een specialist die u helpt bij gezondheidsproblemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van de spieren, gewrichten en zenuwen in het hoofd, het aangezicht en het kauwstelstel.

Kaakproblemen kunnen ontstaan door het kaakgewricht zelf maar ook door verkeerde mondgewoontes (knarsen, lipbijten, wangbijten, klemmen). Ook stress kan een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van overbelasting van de kaak/kauw spieren.

De meest voorkomende klachten bij de kaak zijn: het niet goed kunnen openen van de mond, Pijn of vermoeidheid in de kaakspieren, pijn rond het kaakgewricht (voor het oor), knappend of krakend geluid van de kaak, pijnlijke tanden of kiezen. Maar gaat ook vaak gepaard met hoofdpijn, nekpijn, oorpijn.

De cranio-faciaal therapeut analyseert uw klachten aan de hand van een vragenlijst en onderzoek van uw klachten. Zijn er kaak- hoofd of nekklachten dan zal de cranio-faciaal therapeut samen met u een behandelplan opstellen. Een behandeling kan technieken waarbij een lichte druk wordt uitgevoerd op uw kaak, schedel of nek. Daarnaast krijgt u oefeningen en adviezen mee naar huis om het effect te verbeteren en te behouden.

Indien nodig zal er doorverwijzing of contact zijn met andere deskundigen denk aan tandarts, kaakchirug, orthodontist, of KNO- arts.

Heeft u Kaakklachten, hoofdpijnklachten, aangezichtspijn neem dan contact op met manueel therapeut Anneloes via telefoonnummer 0571-274733 of mail naar anneloes@deboogfysiotherapie.nl

back top

LOCATIES

Duistervoordseweg 13
7391 CA Twello
Tel: 0571 - 27 47 33

 

 

 


OCHTEND FITNESS

SV Twello
Zuiderlaan 5
7391 TZ Twello


OCHTEND en AVOND PILATES

Gebouw Irene
Dorpsstraat 10
7391 DD Twello